Unitedu bio nedovoljno dobar, danas ga City spreman platiti pravo bogatstvo

Zaha ide na Etihad?

Unitedu bio nedovoljno dobar, danas ga City spreman platiti pravo bogatstvo

E. Škorić

Wilfried Zaha je imao sezonu iz snova u Crystal Palaceu, kojeg je ostavio u Premier ligi.

Prije otprilike četiri godine su na Old Traffordu rekli Zahi da nije dosljedan Unitedovog dresa i da nema ono što nedostaje da bi se igralo u tako velikom klubu.

Zaha jeste i tada bio potencijal, ali u Unitedu nije pokazao prave kvalitete, a danas 25-godišnji krilni nogometaš može da bira i mogao bi za vrtoglavih 50 miliona funti preći u redove Unitedovog mrskog rivala Ciyja.

Pep Guardiola je u januaru nudio 60 miliona za Riyada Mahreza, ali taj transfer je propao, pa će Pep umjesto Alžirca sada pokušati da kupi Zahu, kojeg je Air Alex Ferguson 2013. godine platio 15 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaha je u dresu Uniteda upisao samo dva nastupa, sezonama je boravio na posudbama, a onda ga je Palace otkupio 2015. godine i za taj tim je odigrao 112 mečeva i dao je 20 golova.

U posljednje vrijeme je bljesnuo i Guardiola smatra da vrijedi barem 50 miliona, pa vidjet ćemo hoće li se na kraju desiti da nekadašnji talent Uniteda završi u novom prvaku Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Cuj nedovoljno?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi