Navijači Napolija će ga cijeniti

Gospodska izjava Barzaglija nakon osvojene titule

Defanzivni fudbaler Juventusa Andrea Barzagli bio je presretan nakon što je sa svojim klubom osvojio sedmu uzastopnu titulu u Seriji A.

Stara dama je ponovo postala prvak Italije nakon što je večeras u Rimu protiv Rome odigrala 0:0, a Barzagli je ispao gospodin pa je nakon meča priznao da je i Napoli jednako zaslužio da osvoji titulu.

"Ušli smo u historijske knjige i bila je ovo izuzetna godina. Nije bilo lako, ali napravili smo sjajan posao i sada ćemo to proslaviti sa svojim navijačima. Svaki novi Scudetto uvijek izgleda kao najbolji, ali sedmi uzastopni je zaista historijski", rekao je Barzagli i nastavio:

"Napoli je imao veoma dobru sezonu i sigurno je da smo i mi i oni zaslužili titulu, a skupa smo Seriju A učinili fascinantnom. Mislim da je razlika bila ta što smo mi bili konstantniji. Sljedeće godine mislim da ću se i dalje boriti".

Podsjetimo, Barzagli je član Juventusa od 2011. godine, a iako danas ima 37 godina, očito da nema namjeru prestati da igra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.