Ancelotti je imao dobar razlog da odbije Italiju?

Preuzima Napoli?

Ancelotti je imao dobar razlog da odbije Italiju?

E. Čaušević

Iskusni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti prije nekoliko sedmica odbio je ponudu Fudbalskog saveza Italije da u narednom periodu bude selektor Azzurra.

Ancelotti je prije nekoliko mjeseci dobio otkaz u Bayernu i odlučio je da uzme kratki odmor. Iako su mnogi bili sigurni da će karijeru nastaviti kao selektor Italije na kraju je na iznenađenje javnosti na Apeninima odbio ovu ponudu.

Ipak, mediji u Italiji danas prenose da Ancelotti već ima planove za budućnost, odnosno da bi od naredne sezone trebao biti trener Napolija. Navodno, Ancelotti i predsjednik kluba iz Napulja, Aurelio De Laurentiis, dogovorili su sastanak 21. maja na kojem će pokušati dogovoriti saradnju.

Očekuje se da će Maurizio Sarri napustiti Napoli na kraju ove sezone, a čini se da je De Laurentiis već "pikirao" koga želi dovesti. Ukoliko uspije nagovoriti Ancelottija da preuzme Napoli onda će to biti zaista velika stvar za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi