El Shaarawy: Nije depresivno što je Juve opet prvak, smanjen je zaostatak

Krilni napadač Rome

El Shaarawy: Nije depresivno što je Juve opet prvak, smanjen je zaostatak

Krilni napadač Rome i reprezentacije Italije Stephan El Shaarawy poručuje da nije depresivno njemu i saigračima što je Juventus vjerovatno ponovo prvak jer se iz godine u godinu smanjuje razlika za Starom damom.

Roma će večeras na Olimpicu u Rimu dočekati Juventus u velikom derbiju 37. kola Serije A, a meč neće imati poseban rezultatski značaj. Vučica je već i matematički obezbijedila Ligu prvaka, dok Juventusu treba samo jedan bod u posljednja dva kola kako bi ponovo postao prvak.

Dobro je poznato da Roma već godinama pokušava skinuti Juve sa trona, ali nikako da joj to pođe za rukom. Ipak, Italijan poručuje da to trenutno nije toliko depresivno jer je očito da se razlika između Juventusa i klubova koji ga prate smanjila.

"Nije depresivno što je Juventus još uvijek u vrhu, jer u proteklim godinama razlika se smanjila. Ali, moramo priznati da Juve radi sjajne stvari i to im omogućava da dominiraju u Italiji i da prave dobre rezultate u Evropi. Rekao bih da je to i nama motivacija da budemo bolji i zato smo vjerovatno i ostvarili napredak na međunarodnom nivou", rekao je El Shaarawy pa se osvrnuo i na samu sezonu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nažalost, ove sezone nam je falilo konstantnosti u Seriji A, posebno na početku sezone. Ipak, ispisali smo stranice historije i omogućili navijačima veliku radost. Definitivno smo imali pravo da se nadamo trofeju u Ligi prvaka nakon što smo pobijedili Chelsea, izbacili Šahtar i Barcelonu. Postoji žal za tim jer smo mnogo toga u polufinalu protiv Liverpoola izgubili zbog greški na Anfieldu".

Podsjetimo, večerašnji susret na Olimpicu počinje od 20.45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi