Dosadan meč Rome i Juventusa: Stara dama ponovo šampion Italije!

Pirova pobjeda Napolija u Sampdoriji

Dosadan meč Rome i Juventusa: Stara dama ponovo šampion Italije!

Juventus je novi/stari šampion Italije. Stara dama je večeras remizirala u gostima protiv Rome (0:0) i na taj način je zadržala nedostižnu prednost u odnosu na Napoli kolo prije kraja.

Večeras je u Rimu viđena jedna veoma dosadna utakica bez gotovo ikakvih uzbuđenja. Jedine dvije prilike vrijedne pomena su ona Dybalina sa početka i Kolarovova sa kraja prvog dijela susreta. Treba reći i to da je Roma završila susret sa igračem manje jer je Nainggolan dobio crveni karton.

Bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić odigrali su svih 90 minuta na ovom meču, a Pjanić je zaradio žuti karton.

Juve sada ima 92 osvojena boda, odnosno četiri više od Napolija, dok je Roma kolo prije kraja još uvijek treća sa 74 boda, odnosno dva više od drugoplasiranog Lazija. Rimljani su već ranije obezbijedili Ligu šampiona.

Dodajmo da je ovo Juventusu sedma uzastopna titula u Italiji i ukupno 33. u historiji, ne računajući dvije koje su mu oduzete u aferi Calciopoli.

U drugom večerašnjem susretu pirovu pobjedu je ostvarila ekipa Napolija. Izabranici Maurizija Sarrija slavili su u gostima protiv Sampdorije sa 2:0, a strijelci su bili Milik i Raul Albiol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi