EHF ga ne voli

Vujović je (opet) kažnjen

Edmir Škorić

Ništa novo, rukometni stručnjak Veselin Vujović ponovo je kažnjen zbog prozivanja sudija.

Vujović je pravi rukometni buntovnik i nije baš omiljen kod EHF-a, obzirom da stalno prigovara na suđenje i čelne ljude evropskog rukometa naziva kriminalcima.

Zbog intervjua koji je krajem marta dao španskoj Marci Vujović mora da plati pet hiljada eura novčanu kaznu.

"Ponekad, kada sudije naprave grešku, a ja skočim, osjetim miris alkohola. Htio sam i ranije da zapišem svoja zapažanja u zapisnik, ali predsjednik i delegat preporučili su mi da ništa ne prijavljujem. Zašto? Jer bi klub bio kažnjen, a ne sudije", rekao je tada Vujović, naglasivši da ga sudije jednom "pokradu, drugi put smire, pa treći put sude skandalozno u korist mog tima".

EHF tvrdi kako je Vujović ugrozio "čast, dostojanstvo i integritet sudija", ali ne sumnjamo da će Crnogorac nastaviti po starom prvom prilikom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.