Vujović u kost: Biti selektor Srbije je kazna!
Vujović je svojevremeno vodio selekciju Srbije i Crne Gore, ali teško da će mu to više pasti napamet

Kakva čast, kakvi bakrači

Vujović u kost: Biti selektor Srbije je kazna!

Legendarni jugoslovenski rukometaš, a sada selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, izjavio je da se srpski rukomet nalazi u blatu i da je treniranje nacionalnog tima više kazna nego čast.

Reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu upisala pet poraza, uz samo jednu pobjedu nad Islandom.

Član čuvene generacije šabačke Mataloplastike smatra da je trenutna situacija u trofejnom sportu u Srbiji veoma loša:

“Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svjestan šta je kriterijum da neko bude selektor”, smatra Vujović i pojašnjava:

“Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo povjerenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i deset godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto”, rekao je Vujović za emisiju “Talasanje” na Radio Beogradu.

Koliko bi onda trebalo godina rada da rukomet u BiH dođe na zelenu gradu?

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi