Lambert i Carvalhal mogu tražiti nove angažmane

Stoke i Swansea ostali bez trenera

Stoke City nije uspio sačuvati premierligaški status, pa će se naredne sezone takmičiti u drugom rangu engleskog fudbala - Championshipu.

Čelnici Stokea su sada odlučili sporazumno raskinuti saradnju sa Paulom Lambertom trenerom koji je zimus stigao na Britanniju sa zadatkom da pokuša izboriti opstanak u Premier ligi.

To se nije desilo, a danas su iz Stoka saopštili da Lambert više nije trener ove ekipe.

I Swansea je ove sezone doživio istu sudbinu kao i Stoke, pa će se i Labodovi preseliti u Championship. A poput Stokea i Swansea je danas ostao bez glavnog stratega.

Naime, nakon što su izgubili bitku za opstanak u Premier ligi u Swanseaju su se odlučili razići za karizmatičnim portugalskim stručnjakom Carlosom Carvalhalom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Carvalhal je na klupi Swanseaja u decembru 2017. zamijenio Paula Clementa, te je potpisao ugovor do kraja sezone sa opcijom produženja.

Ipak, odlučeno je da od produženja neće biti ništa, pa je Carvalhal napustio stadion Liberty.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.