Carvalhal odlazi s klupe Swanseaja

Labudovi traže novog trenera

Carvalhal odlazi s klupe Swanseaja

Teme:

Portugalac Carlos Carvalhal u narednoj sezoni neće voditi Swansea, objavio je ugledni BBC.

Carvalhal je Swansea preuzeo krajem 2017. godine, no pod njegovim vodstvom velški tim nije igrao u skladu s očekivanjima i trenutno ga samo čudo u posljednjem kolu može spasiti ispadanja.

U posljednjem kolu Labudovi moraju da pobijede Stoke, dok Southampton mora da izgubi od novog šampiona Manchester Cityja s najmanje deset golova razlike kako bi izborili opstanak.

Iako je Carvalhal pregovarao sa Swanseajem oko novog ugovora, na kraju čelništvo kluba je odlučilo da se raziđe s 52-godišnjim strategom i potraži novog trenera za Champinship.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kroz dosadašnju trenersku karijeru Carvalhal je još vodio Sheffield, Bešiktaš, Sporting, Bragu, Leixoes, Istanbul BB...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi