Buffon je od navijača dobio i plaketu, a tek će po zavšetku utakmice sve emocije izaći na vidjelo.

Pozdravi sa navijačima pred početak meča

Došao je i taj dan: Buffon posljednji put u dresu Stare dame!

Juventus danas igra zadnju utakmicu sezone Serije A protiv Verone. Susret nema nikakvog rezultatskog značaja jer je Juve osigurao titulu prvaka, dok će Verona naredne sezone igrati u Seriji B.

Ipak, današnja utakmica ima ogroman značaj za sve navijače Juventusa, ali i ljubitelje fudbala širom svijeta. Naime, danas legendarni Gianluigi Buffon igra svoju zadnju utakmicu u dresu Stare dame.

Buffon se od Juventusa oprašta nakon 17 upsješnih godina i devet titula prvaka Italije, a još uvijek nije jasno da li legendarni Italijan završava profesionalnu karijeru ili će se po napuštanju Stare dame okušati u nekoj novoj sredini.

Čim se Buffon danas ukazao na stadionu Allianz, pred početak utakmice, uslijedile su ovacije, a iskusni čuvar mreže je prišao tribinama kako bi se pozdravio sa navijačima koji su ga bodrili sve ove godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako se može vidjeti na snimku, Buffon je od navijača dobio i poklon, a čini se da se radi o plaketi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.