Cardiff se sprema za Premier ligu

Vincent Tan dovodi golmana Manchester Uniteda

M. Šljivak

Vlasnik Cardiff Cityja i FK Sarajevo Vincent Tan pravi velike planove za budućnost kada je u pitanju novi engleski premierligaš.

Cardiffu su pojačanja za takmičenje u Premier ligi neophodna, a engleski mediji tvrde da ovaj klub traži pojačanja na svim pozicijama.

Među potencijalnim pojačanjima za ovaj tim je i golman Manchester Uniteda Sam Johnstone, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Aston Villi.

United je 25-godišnjeg golmana odlučio prodati, Cardiff se odmah javio, ali ne odustaje od njega ni Aston Villa, gdje je odbranama oduševio prošle sezone.

Villa će se također boriti za plasman u Premier ligu. Oni će u finalu doigravanja igrati protiv Fulhama i Johnstonova odluka bi uveliko mogla zavisiti o rezultatu u ovoj utakmici.

Izvjesno je međutim da Vincent Tan neće štediti novac kada su pojačanja za Cardiff u pitanju i menadžer Niel Warnock će vjerovatno dobiti igrače koje želi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.