Pravila su jasna

Nikad čudniji penal dosuđen u Francuskoj

Edmir Škorić
Teme:

Francuski drugoligaš Ajaccio sinoć je izborio finale play-offa za plasman u Ligu 1 nakon što je u nedjelju eliminisao Le Havre.

Čudna je to bila utakmica koja je riješena na penale, a u kojoj su viđena četiri crvena kartona i penal koji je sve samo ne običan.

U 108. minuti gosti su bili u napadu, a nakon što nisu realizovali šansu lopta je ostala u igri, da bi domaći nogometaš Mathieu Coutadeur u svom šesnaestercu odlučio da se unese sudij iu lice. Ovaj je prekinuo meč, a onda dosudio penal za goste.

Hrvatski stručnjak za suđenje mateo Beusan je kazao da ovako nešto nije vidio u svojoj karijeri, ali da je sve po pravilima. Naime, pravilo koje je uvedeno prije dvije godine kaže da se svaki fizički napad na službenu osobu označava crvenim kartonom i slobodnim za drugu ekipu, odnosno penalom ako je kontakt sudije i igrača postojao u šesnaestercu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.