Gostujući trijumf Marseillea, velemajstorski gol Gignaca

Francuska Ligue 1

Gostujući trijumf Marseillea, velemajstorski gol Gignaca

Bodove osvojene teškom mukom na domaćem terenu u prošlom kolu protiv posljednjeplasiranog Sochauxa Olimpique Marseille večeras je okrunio na gostovanju kod Ajaccioa.

Konačnih 3:1 za tim iz Marseillea značilo je proboj na četvrtu poziciju na tabeli sa 24 boda uz istina jednu utakmicu više.

Payet je goste u vodstvo doveo u 27. minutu, ali na njihovu žalost vodstvo je potrajalo tek četiri minuta obzirom da je Ajaccio izjednačio preko Perozoa.

Potez utakmice viđen je u 39. minutu kada Gignac velemajstorskim pogotkom gostima donosi novo vodstvo. Tačku na i nakon sat vremena igre postavio je Thauvin.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille je upisao novi zaslužen trijumf, dok domaćinu do kraja slijedi grčevita borba za opstanak obzirom na mršavih osam bodova, jedan manje od fenjeraša Sochauxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.