Velika pobjeda ekipe iz Simin Hana

Sloga slavila u Čapljini i dva kola prije kraja sve ima u svojim rukama

Endin Čaušević

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana danas su ostvarili veliku pobjedu u gostima protiv Čapljine (2:1) u okviru 28. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od Veleža ekipa Sloge uspjela je danas da dođe do veoma važna tri boda na gostovanju u Čapljini. Ipak, utakmica nije tako dobro počela za goste.

Naime, u 15. minuti utakmice hladan tuš za goste kada je svoju mrežu zatresao Jovo Kojić za vodstvo Čapljine od 1:0. Sloga je nakon toga krenula svim silama po izjednačenje koje je stiglo u 40. minuti kada se u listu strijelaca upisao kapiten Ivan Kostić.

U nastavku utakmice bilo je jasno da će Sloga krenuti po pobjedu koja će im ih i dalje ostaviti u najboljoj poziciji za plasman u Premijer ligu. Čapljina je uspjela nekako da odoli udarima Sloge, ali im nije bilo spasa u 75. minuti kada je Ziljkić iskoristio grešku odbrane i pogodio za veliko slavlje Sloge.

Čapljina je u finišu utakmice pokušala da dođe do izjednačenja, imala nekoliko dobrih šansi, ali je ostalo 1:2 za goste iz Simin Hana. Sloga je i dalje prva na tabeli i sada ima 60 bodova, dok drugoplasirani Olimpik ima dva boda manje.

Podsjećamo, do kraja prvenstva u Prvoj ligi FBiH ostala su još samo dva kola.

Prva liga FBiH, 28. kolo:

Čapljina - Sloga 1:2 (Kojić (ag) 15', Kostić 40', Ziljkić 75')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Čapljina: Pavlović, Jović, Popović, Leko, Pervan, Zubac, Begić, Dučić, Rodin, Miketek, Sušić.

FK Sloga: Lalić, Efendić, Kostić, Šarčević, Bošnjak, Milaković, Poturalić, Stjepanović, Kojić, Ziljkić, Vukmirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.