Obad: Ne zanimaju nas kalkulacije protiv Sloge, trebamo pobjedu

Sportski direktor Čapljine za SportSport.ba

Obad: Ne zanimaju nas kalkulacije protiv Sloge, trebamo pobjedu

Sportski direktor HNK Čapljina Damir Obad rekao je u razgovoru za portal SportSport.ba da njegova ekipa mora ići na pobjedu u meču protiv Sloge Simin Han u narednom kolu Prve lige Federacije BiH. 

Nakon niza nešto slabijih rezultata ekipa Čapljine je pala na 11. poziciju prvoligaške tabele i trenutno ima samo četiri boda više od Iskre iz Bugojna koja se nalazi u opasnoj zoni.

Naredni rival je Sloga koja se bori za ulazak u Premijer ligu BiH, a Obad pred taj meč poručuje da nema nikakvih kalkulacija te da su bodovoi jako bitni.

"Imali smo malo oscilacija u rezultatima u drugom dijelu sezone. Naša ekipa je mlada i nažalost doveli smo se u nezgodnu poziciju kada je u pitanju opstanak u Prvoj ligi. Moramo pobijediti u narednom meču iako će to biti jako teško jer nam u goste dolazi veoma jaka ekipa i dosta iskusnija od naše. Ipak, ja se nadam da na kraju možemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Obad i odbacio priče da će njegova ekipa prepustiti bodove gostu iz Simin Hana.

"Ne dolaze u obzir nikakve kalkulacije. Ne želimo sebe dovesti u nezgodnu poziciju. Nemamo puno prilika da bilo šta kalkulišemo, mi naprosto moramo ići na pozitivan rezultat".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, susret između Čapljine i Sloge Simin Han na rasporedu je sutra od 17.30 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi