Ko zaslužuje biti u Premijer ligi? Ištuk smatra da to nisu ni Sloga, a ni Olimpik

Trener visočke Bosne za SportSport.ba

Ko zaslužuje biti u Premijer ligi? Ištuk smatra da to nisu ni Sloga, a ni Olimpik

E. Škorić

U preostala tri kola vodit će se žestoka bitka za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH.

Sloga je trenutno prva, ali porazom od Veleža u Simin Hanu dozvolila je Olimpiku da se primakne na samo dva boda, pa je zato 28. kolo možda i presudno u borbi za plasman u Premijer ligu.

I dok Sloga gostuje sutra u Čapljini, Olimpik će biti gost Bosni u Visokom. Kako to obično biva, počele su špekulacije kako bi oni koji nemaju previše imperativa mogli igrati "pod ručnom", ali treneri se ježe od takvih glasina.

Ivo Ištuk, trener visočke Bosne, ističe kako će njegov tim uraditi sve da ostvari pozitivan rezultat.

"Olimpik je došao u poziciju da se bori za prvo mjesto nakon poraza Sloge od Veleža. Svjesni smo da gostima treba pobjeda, ali moji momci žele da ih zaustave. Desetkovani smo u ovoj utakmici, fali nam zaista puno igrača, ali vidjet ćemo, pokušat ćemo da ostanemo neporaženi", rekao je Ištuk za SportSport.ba, rekavši da njegov tim uvijek igra bez opuštanja.

"Igrali smo protiv Sloge stoposto, igrali smo i u svim drugim utakmicama. Nećemo kalkulisati ništa, dobro smo oslabljeni, ali uvijek igramo sa 100 posto mogućnosti i snage", ističe Ištuk.

Ko je, prema Vašem mišljenju, najzreliji za Premijer ligu?

"Mislim da je na osnovu svega Velež taj koji treba da igra Premijer ligu. Ima sve uslove, dobro igra, slavan je, ima armiju navijača i takav klub bi trebao da bude u Premijer ligi, uz dužno poštovanje ostalima", poručio je Ištuk.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada će se Premijer liga gledati u Visokom?

"Pa mi nismo baš u nekoj poziciji, nema uslova i nerealno je očekivati da se u skorije vrijeme Bosna plasira u Premijer ligu. Za sada ćemo raditi na tome da afirmišeno što više mladih igrača, da igramo dopadljiv nogomet, a za ostalo ćemo vidjeti", rekao je Ištuk na kraju razgovora za naš portal.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Her Ivo folira. Čuj desetkovani, ko da je oluja oduvala standardne igrače Bosne. U Bihaću niti jednog kartona nisu dobili. Jednostavno, Ivo samo traži alibi za sutrašnji poraz.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi