Bh. golman se odlično pokazao

Samo je jedan golman bolji od Šehića ove sezone u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Još jedna veoma zanimljiva sezona Lige prvaka je iza nas, a ishod je već treću godinu zaredom isti jer su na tronu ponovo završili fudbaleri Real Madrida.

Liga prvaka nam je ove sezone ponudila mnogo nevjerovatnih rezulata, a sigurno da je najveće iznenađenje priredila Roma koja je izbacila Barcelonu i tako došla do polufinala. No, veoma dobar utisak ostavio je i Qarabag koji je u dva meča ostao neporažen protiv Atletico Madrida.

Odlične partije u grupnoj fazi Lige prvaka pružio je i golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić. Nekadašnji golman Željezničara iza sebe ima veoma uspješnu sezonu, a to se posebno odnosi na utakmice u Ligi prvaka.

Naime, Šehić je ove sezone na drugom mjestu što se tiče golmana s najviše odbrana iako je branio samo u grupnoj fazi. Šehić je imao čak 35 odbrana, dok je ispred bh. golmana samo prvi čuvar mreže Rome, Alisson, koji je završio sa 47 odbrana.

U TOP 5 nalaze se još Andriy Pyatov (Shakhtar), Jasmin Handanović (Maribor) i Sven Ulreich (Bayern), dok zanimljivo nema golmana prvaka Evrope, Keylora Navasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.