Foto: EPA

Zainteresovani Barcelona i Real Madrid

Juventus postavio ogromnu cijenu za Miralema Pjanića

Midhat Šljivak

Torinski Juventus spreman je prodati bh. veznjaka Miralema Pjanića.

Španski i italijanski mediji jučer su objavili informaciju kako se za potpis sjajnog fudbalera Juventusa takmiče Barcelona i Real Madrid, pa je torinski tim odlučio iskušati zainteresovane strane.

Kako navodi Tuttosport u svom jutrošnjem izdanju, Stara dama je postavila cijenu za Pjanića. Klub koji ga želi dovesti u svoje redove moraće da izdvoji čak 80 miliona eura i to je cifra ispod koje ga nemaju namjeru prodati.

Barcelona i Real Madrid taj novac imaju. Međutim, pitanje je žele li toliko novca investirati u bh. reprezentativca, iako se radi o jednom od najboljih veznjaka Evrope.

Oba kluba vide Pjanića kao idealnog fudbalera za svoju postavku igre i navodno ga namjeravaju angažovati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I protekle sezone Pjanić je bio sjajan u dresu Bianconera. Nastupio je u 44 utakmice i postigao je sedam golova uz 14 asistencija.

Pored španskih velikana sa Pjanićem se još povezuje i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.