Messi najavio: Barcelona, pa još šest mjeseci u voljenom klubu
Foto: EPA

Karijeru završava u Argentini

Messi najavio: Barcelona, pa još šest mjeseci u voljenom klubu

M. Šljivak

Zvijezda Barcelone Lionel Messi još je jednom jasno poručio kako nema namjeru da zaigra u bilo kojem drugom evropskom timu.

Messi će 24. juna napuniti 31 godinu i sigurno je da je pred njim još nekoliko godina vrhunske izvedbe u dresu katalonskog velikana u kojem i namjerava okončati evropsku karijeru.

Ipak, službeni oproštaj imaće u klubu u kojem je počeo kao dječak i klubu koji mu je uz Barcelonu jedini u srcu, Newell's Old Boys.

On je to najavio u razgovoru za Mundo Deportivo.

"Barcelona će biti moj jedini tim u Evropi. Karijeru bih ipak volio završiti u Argentini u dresu Newell'sa. Želio bih odigrati šest mjeseci tamo ili barem nekoliko utakmica", rekao je Messi, te je dodao:

"Kada sam bio dječak sanjao sam da igram na Colossusu (stadion Newell's Old Boysa). Otišao sam sa neispunjenom željom da zaigram tu", istakao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Messi je kompletnu profesionalnu karijeru proveo u Barceloni, a prethodnih godina povezivao se sa prelaskom u PSG i Manchester City.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To se sigurno na kraju neće dogoditi i Barca će biti jedini evropski tim za kojeg je čudesni Argentinac igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi