Pridružit će se Lampardu?

John Terry je imao odličan razlog da napusti Aston Villu

Endin Čaušević

Iskusni engleski defanzivac John Terry prije nekoliko dana odlučio je da neće ostati u Aston Villi i naredne sezone.

Terry je u ovaj klub stigao prošlog ljeta iz Chelseaja kao slobodan igrač, ali je nakon samo jedne sezone odlučio da neće produžiti saradnju s Aston Villom. Ovaj klub igrao je u finalu doigravanja za povratak u Premiership, ali na kraju nisu uspjeli da savladaju Fulham.

Ipak, engleski mediji prenose da je Terry već ranije odlučio da će napustiti Villu, ali će ostati u Championshipu. Navodno, iskusni defanzivac je znao da će njegov bivši saigraš Frank Lampard postati novi trener Derbyja i čekao je samo zvaničnu potvrdu.

Kako pišu otočki mediji Terry je zbog toga odlučio da neće ostati u Villi i da će potpisati za Derby. Na taj način nekadašnji kapiten Chelseaja želi da pomogne svom bivšem saigraču za koga je ovo prvi ozbiljniji trenerski posao.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.