I Lampard u trenerskim vodama: Preuzeo Derby County

Ovnovi imaju novog trenera

I Lampard u trenerskim vodama: Preuzeo Derby County · Zvanično

Legendarni fudbaler Chelseaja Frank Lampard i zvanično je započeo trenersku karijeru.

Nekadašnji reprezentativac Engleske je nakon prekida karijere odlučio da poput Gerrarda uplovi u trenerske vode, a prvi klub koji će voditi je Derby County s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Lampard je bio jedan od 20 kandidata za klupu Derbyja koja je ostala upražnjena otkako je klub po završetku sezone napustio Garry Rowett, a u klubu su uvjereni kako je 39-godišnji strateg pravi izbor.

Pred Lampardom je u narednom periodu veliki izazov - uvođenje Derbyja u Premier ligu.

U svojoj dosadašnjoj klupskoj historiji Derby County je dva puta bio prvak Engleske (1972., 1975.), a osvojio je i jedan FA kup (1946.) te Community Shield (1975.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi