Lampard ide u trenerske vode, već pronašao klub?

Pregovori u toku

Lampard ide u trenerske vode, već pronašao klub?

Proslavljeni engleski fudbaler Frank Lampard blizu je prvog trenerskog posla.

Nakon što se u februaru 2017. godine oprostio od fudbala, nekadašnji fudbaler Chelseaja i reprezentativac Engleske je odlučio da započne trenersku karijeru i sada je na pragu prvog angažmana.

Tamošnji mediji prenose da bi Lampard mogao preuzeti Derby County s čijim čelnicima je uveliko u pregovorima, a navodno je ostalo još samo da se dogovore posljednji detalji ugovora.

"U Derbyju su zainteresovani, razgovarali smo. Ambiciozan sam i želio bih da postanem menadžer u nekom trenutku. To je veliki klub sa slavnom tradicijom", kazao je Lampard.

Ovaj engleski drugoligaš je po završetku sezone ostao bez trenera. Dosadašnji strateg Garry Rowett je preuzeo Stoke City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi