Španac kreće sa obnovom ekipe (Foto: EPA)

Pojačanje za Topnike

Emery dovodi omiljenog veznjaka u Arsenal

Midhat Šljivak

Unai Emery zamijenio je Arsenea Wengera na klupi londonskog Arsenala.

Nakon 22 godine legendarni Francuz je napustio klub, a stigao je španski stručnjak koji je radio u PSG-u, a prethodnih godina je uz dosta uspjeha vodio Sevillu.

Očekivano, Emery je od rukovodstva Arsenala tražio određena pojačanja, a vezni red Topnika će od naredne sezone vjerovatno biti jači za francuskog veznjaka Stevena N'Zonzija.

N'Zonzi je jedan od omiljenih igrača novog menadžera londonskog tima. Imali su dosta dobru saradnju u Sevilli i sada ga Emery želi vidjeti u dresu Arsenala.

The Mirror navodi kako je Emery uspio nagovoriti rukovodstvo tima da dovedu 29-godišnjeg veznjaka i on bi nakon Mundijala u Rusiji trebao potpisati ugovor sa Topnicima.

Prije Seville, čiji je član postao 2015. godine, N'Zonzi je igrao u Engleskoj za Stoke i Blackburn, a karijeru je počeo u Amiensu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.