Razočaran ispadanjem iz Lige prvaka

Čak je i Messi iznenađen što je Zidane otišao iz Real Madrida

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi i ove sezone bio je najzaslužniji što je Barcelona na kraju uspjela da osvoji duplu krunu.

Barca je lakše od očekivanog postala prvak Španije i osvojila Kup Kralja, ali su doživjeli veliko šok ispadanjem u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome. Messi je izjavio da nemaju izgovor za ono što se desilo u Rimu.

"Jednostavno smo bili uspavani i previše opušteni u revanšu protiv Rome. Nemamo nikakvo objašnjenje i izgovor za poraz od Rome. Dobili su mnogo pouzdanja kada su dali prvi gol. Ta eliminacija nam je štetila jer smo u sezoni izgubili samo tri meča, dvije nebitne utakmice i baš tu protiv Rome", rekao je Messi.

Novi kapiten Barcelone također se dotakao i situacije u Real Madridu, odnosno iznenađujuće odluke Zinedinea Zidanea da napusti kraljevski klub nakon što je osvoji tri Lige prvaka zaredom.

"Mogu reći da me iznanadilo kada sam čuo da je Zidane otišao iz Reala i sigurno da to niko nije očekivao. Imao on svoje razloge za to i otišao je kada je bio na vrhuncu i to mi se sviđa", dodao je Messi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.