Zidane odavno ima plan: Poznato koji klub će preuzeti?

Prvo odmor, pa ponovo posao

Zidane odavno ima plan: Poznato koji klub će preuzeti?

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Zinedine Zidane prošle sedmice je iznenadio fudbalsku javnost nakon odluke da napusti klubu Real Madrida. 

Zidane je s kraljevskim klubom osvojo čak tri uzastopne titule Lige prvaka i postavio je rekord koji će teško neko uspjeti da nadmaši. Međutim, francuski stručnjak je šokirao predsjednika kluba Florentina Pereza, ali i navijače kada je saopštio da napušta ekipu.

Od tog trenutka počele su razne špekulacije o tome gdje bi Zidane mogao nastaviti svoju trenersku karijeru. Španski mediji su prvo tvrdili da će biti novi selektor Francuske nakon Mundijala, a sada imaju nove špekulacije o tome da Zidane ide u Italiju.

Navodno, Zidane će uzeti godinu dana pauze kako bi se malo odmorio jer je jasno da je u Realu bio pod ogromnim pritiskom. Kako navode tamošnji mediji francuski stručnjak je u kontaktu s čelnicima Juventusa i već dogovara da na ljeto 2019. godine preuzme klupu kluba u kojem je nekada igrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz izvora bliskih Zidaneovim prijateljima madridski AS je navodno saznao da Zidane ima odavno plan da se jednog dana vrati u Torinu jer je uživao dok je živio u ovom gradu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi