Samo osam igrača uspjelo je osvojiti Mundijal, Ligu prvaka i Zlatnu loptu!

Nevjerovatan podvig

Samo osam igrača uspjelo je osvojiti Mundijal, Ligu prvaka i Zlatnu loptu!

Endin Čaušević

U historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu postoji samo osam fudbalera koji su u svojim karijerama uspjeli da osvoje Svjetsko prvenstvo, Ligu prvaka i Zlatnu loptu što je zaista nevjerovatan podvig.

Naime, kako nam se bliži Svjetsko prvenstvo u Rusiji jasno je da su sve oči uprte u Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su u svojim karijerama osvojili sve što su mogli osim titule prvaka svijeta.

Ukoliko jedan od njih sa svojom selekcijom uspio da to ostvari postat će tek deveti fudbaler u historiji koji u svojim vitrinama ima medalja sa Mundijala i Lige prvaka, te Zlatnu loptu.

Zanimljivo da se na ovoj listi ne nalazi ime jednog od najboljih igrača svih vremena Ronalda. Legendarni brazilski igrač je s Brazilom osvojio zlato na SP-u, ima i Zlatnu loptu, ali mu fali titula u Ligi prvaka. Pogledajte kojih osam igrača ima ove medalje u svojim bogatim vitrinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi