Napadač otkrio novinarima

Vardy će imati zanimljiv ritual na Svjetskom prvenstvu, Southgate mu odobrio

Napadač reprezentacije Engleske Jamie Vardy imat će veoma zanimljiv ritual tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Vardy iza sebe ima još jednu fantastičnu sezonu u kojoj je postigao 20 golova u Premiershipu i u Rusiji će činiti opasnost po gol bilo koje reprezentacije kada dobije priliku za igru.

On je jučer održao "Media day" na kojem se pojavio veliki broj novinara, a Vardy im je tom prilikom između ostalog saopštio da u Rusiju sa sobom neće nositi snus, kao što je to uradio u Francuskoj na Evropskom prvenstvu. Snus je duhan za žvakanje kojeg su engleski novinari često 'nabijali na nos' Vardyju, a to je i razlog zbog kojeg ga u Rusiji neće koristiti.

"Morao sam to baciti zbog vas (medija) jer ste dizali veliku frku oko toga. Dakle, ne mislim da ću ponovo biti uslikan s tim. Napravili ste veliku frku oko toga, ne znam zašto. Nema ništa loše u tome, ali bila bi velika stvar ako bi ponovo bio uslikan kako to konzumiram", rekao je Vardy pa nastavio:

"Iako ne čitam novine, neko ko bi vidio moju sliku s tim tamo sigurno bi mi pomenuo. Dakle, koja je poenta? Trebam se skoncentrisati na fudbal".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Vardy je prisutnim novinarima poručio da tokom Svjetskog prvenstva planira piti tri Red Bulla na dan. Jedan kad ustane, drugi poslije doručka i treći prije utakmice. Također, dodao je da neće piti Red Bull bez šećera jer mu nije ukusan kao pravi, a pomenuo je da za to ima dozvolu selektora Garetha Southgatea.

Svemu dodajmo da Engleska prvi meč na Svjetskom prvenstvu igra protiv Tunisa u ponedjeljak navečer od 20.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti