Englezi blistali na Elland Roadu
Odlična igra Gordog Albiona (Foto: EPA)

Lagana pobjeda nad Kostarikom

Englezi blistali na Elland Roadu

Midhat Šljivak

Reprezentacija Engleske pobijedila je večeras na Elland Roadu u Leedsu u prijateljskom susretu selekciju Kostarike rezultatom 2:0.

Odličan meč je odigrao tim Garetha Southgatea. Izgledao je Gordi Albion zaista dobro na terenu, pa Kostarika nije imala previše šansi za dobar rezultat u ovom meču.

Posebno je impresivan bio napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford. Pravio je velike probleme protivnicima, a u 13. minuti je i pogodio mrežu Keylora Navasa za prednost od 1:0.

Iako su Englezi stvorili još nekoliko dobrih šansi na odmor se otišlo minimalnim vodstvo, da bi do drugog gola i potvrde pobjede stigli u 76. minuti. Rezervista Danny Welbeck se našao na pravom mjestu i pogodio je za 2:0.

Ovo je bila posljednja provjera za Engleze pred put na Mundijal gdje ih čekaju dueli sa Belgijom, Panamom i Tunisom.

Pripremni meč:

Engleska - Kostarika 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi