Portugalski golman na meti Wolverhamptona

Huliganski ispadi dobro došli Wolvesima, velliko pojačanje stiže bez naknade?

Uz pomoć sjajnih pojačanja poput Rubena Nevesa i Diega Jote Wolverhampton je dominirao u protekloj sezoni Championshipa i izborio plasman u Premier ligu.

Wolvesi su se tako vratili u elitni rang engleskog fudbala nakon 2012. godine, a sada se moraju pobrinuti da novu sezonu dočekaju sa ekipom premijerligaškog kvaliteta.

Vjerovali ili ne, za veliko pojačanje Wolvesa bi sada mogli biti, u određenoj mjeri, zaslužni huligani i to oni portugalski.

Naime, prije određenog vremena su huligani napali fudbalere lisabonskog Sportinga u njihovom trening komplesku, a nakon incidenta mnoštvo njih je zatražilo raskid ugovora sa ovim klubom zbog straha za sigurnost. Jedan od onih koji je zatražio raskid saradnje je i iskusni golman Rui Patricio, a upravo je za njegove usluge sada Wolverhapton pokazao interesovanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor Rui Patricia sa Sportingom je tako prestao važiti sa početkom ovog mjeseca, a on bi kao slobodan igrač mogao stići u ekipu Wolvehamptona, prenose britanski mediji.

Rui Patricio bi sigurno bio veliko pojačanje za Wolvese s obzirom da se radi o čuvaru mreže koji je u dresu Sportinga upisao 460 nastupa, a u dresu portugalske reprezentacije 68. Ovaj 30-godišnji golman je u svojoj karijeri osvojio veliki broj trofeja uključujući i Evropsko prvenstvao sa selekcijom Portugala 2016. godine, a konačnu odluku o svojoj budućnosti će vjerovatno donijeti nakon predstojećeg Mundijala u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.