Carlo Ancelotti doveo prvo pojačanje u Napoli

Stigao Rui Patricio

Carlo Ancelotti doveo prvo pojačanje u Napoli

E. Čaušević

Prije nekoliko dana Napoli je saopštio da Maurizio Sarri više nije trener ovog tima i da je na njegovo mjesto stigao legendarni Carlo Ancelotti.

Napoli će na kraju narednog mjeseca napustiti i Pepe Reina kojem ističe ugovor, a iskusni goman karijeru će nastaviti u Milanu. U klubu iz Napulja ne žele prepustiti ništa slučaju i već su našli golmana koji će biti zamjena za Reinu.

Naime, od naredne sezone na golu italijanskog kluba gledat ćemu Rui Patricija koji stiže iz lisabonskog Sportinga. Porugalac je sve dogovorio s Napolitancima, a to je potvrdio i njegov sada već bivši klub.

"Kada sam krenuo za Napulj sve je već bilo završeno. Pregovori su u završnoj fazi i očekuje se još samo da odradim ljekarske preglede", rekao je kratko Patricio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Patricio će s Napolijem potpisati ugovor na pet godina, a Sporting bi od njegove prodaje trebao zaraditi oko 12 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije