Doveli ga prije dva dana, a već ga odlučili prodati?

Benik Afobe u centru pažnje

Doveli ga prije dva dana, a već ga odlučili prodati?

E. Čaušević

Wolverhampton se uspio ove sezone vratiti u Premiership, a pripreme za novu sezonu već su počele što se tiče ovog kluba.

Wolvesi su već najavili nekoliko zvučnih pojačanja ovog ljeta, a prije dva dana ozvaničili su dolazak Benika Afobea koji je stigao za 12,5 miliona funti. Afobe je proveo prošlu setonu na posudbi u Wolverhamptonu, a čelnici kluba odlučili su otkupiti njegov ugovor od Bournemoutha.

Međutim, u engleski medijima uveliko se špekuliše da se Afobe neće zadržati dugo u ovom klubu jer su Wolvesi već spremni da ga prodaju. Stoke je pokazao interes za ovog 25-godišnjeg fudbalera, dok u Wolverhamptonu nemaju ništa protiv da zarade pet miliona funti od prodaje Afobea.

Afobe je u sezoni iza nas u dresu Wolvesa odigrao deset utakmica i postigao je šest golova, no svejedno su u klubu odlučili otkupiti njegov ugovor. Ipak, prema svemu sudeći Afobe će i naredne sezone igrati u Championshipu i to u dresu Stoke Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi