Ugovor života je pred 35-godišnjim golmanom (Foto: EPA)

Novi golman u Unitedu

Njega na Old Traffordu niko nije očekivao - osim Mourinha

Midhat Šljivak

Manchester United odlučio se na zanimljiv potez.

Menadžer ovog tima Jose Mourinho odlučio je angažovati iskusnog 35-godišnjeg golmana Stoke Cityja Leeja Granta, a ovu vijest je danas otkrio The Times.

"Mourinho želi Granta kao trećeg golmana iza Davida De Gee i Sergija Romera. Želi ga dovesti kao slobodnog igrača, ali Stoke traži određenu naknadu jer se suočavaju sa gubitkom prvog golmana Jacka Butlanda, a Grant im je prvi izbor za narednu sezonu", piše The Times.

Grant bi, ako dođe do dogovora, potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima i United bi bez dileme za njega bio potpis života.

Ovaj 35-godišnjak je karijeru počeo u Derbyju, a igrao je još za Sheffield Wednesday, Burnley, dok je član Stokea postao 2016. godine. U ovom timu je u dvije sezone upisao 35 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.