Lewandowski na pragu velikog transfera
Poljak odlazi iz Bayerna (Foto: EPA)

Napušta redove Bavaraca?

Lewandowski na pragu velikog transfera

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (30) nakon četiri godine bi mogao napustiti redove minhenskog Bayerna.

Iskusni fudbaler je izrazio želju za odlaskom iz redova bavarskog velikana, a na adresu njegovog menadžera Pinija Zahavija stigle su već dvije ponude.

Dvojac iz Premiershipa, Chelsea i Manchester United, počeli su razgovore sa Zahavijem oko potencijalnog transfera poljskog napadača, ali Lewa ima drugačije planove.

Njegova želja je prelazak u Real Madrid. On očekuje poziv iz Madrida, ali pitanje je hoće li on i doći, iako se prethodnih sezona konstantno povezivao sa prelaskom na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, izvjesno je da će Lewandowski napustiti Bayern. Očigledno se zasitio igranja u Bundesligi i želi nove izazove, a da li će na kraju ostvariti očekivani transfer, saznaćemo nakon Svjetskog prvenstva.

Lewandowski je za četiri godine u dresu Bayerna postigao čak 151 pogodak u 194 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi