Treće pojačanje za velški tim

Velšani ne žele biti prolaznici

Tan sprema Cardiff za Premiership: Stiglo i treće pojačanje, a biće ih još

Midhat Šljivak

Plasman Cardiffa u englesku Premier ligu primorao je vlasnika Vincenta Tana da dodatno uloži u pojačanja.

Nakon što su za nešto više od 15 miliona eura doveli Josha Murphyja i Grega Cunninghama, novi član velškog tima postao je golman Alex Smithies.

Ovaj 28-godišnji čuvar mreže stigao je iz Queens Park Rangersa za četiri miliona eura, a sa Cardiffom je potpisao ugovor na tri godine.

U narednim satima se očekuje još jedno pojačanje u ovom timu. Riječ je o 25-godišnjem napadaču Bristol Cityja Bobbyju Reidu koji je jako blizu potpisa za ekipu Vincenta Tana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Neil Warnock bi rado želio ponovo u svom timu vidjeti i srpskog fudbalera Marka Grujića i postoji velika mogućnost da ga Liverpool ponovo posudi ovom timu.

Cardiff će tako pokušati sa postojećim timom da zadrži status premierligaša naredne sezone, ali će im to biti svakako vrlo teško jer će Premiership biti izuzetno jak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.