Vincent Tan kupuje mladu Liverpoolovu zvijezdu

Želi da Grujić ostane

Vincent Tan kupuje mladu Liverpoolovu zvijezdu

E. Škorić

Vincent Tan u svoj tim kupuje mladu zvijezdu s Anfielda, javljaju inostrani mediji.

Liverpoolov Marko Grujić ponovo bi mogao igrati negdje izvan Anfielda, a po svemu sudeći ostat će u Cardiff, koji se vratio u Premier ligu.

Ambiciozni velški klub pod vodstvom malezijskog milijardera Vincenta Tana planira da se pojača i radi na dovođenju kvalitetnih igrača, a na listi želja je mladi srbijanski ofanzivac. 

Dvadesetšestogodišnjak je prošle sezone već igrao u Cardiffu na posudbi i u 13 utakmica dao je jedan gol, a čelnike kluba natjerao da ga pokušaju zadržati na stalnoj osnovi.

Grujić je u januaur prešao u Cardiff s kojim je izborio Premier ligu i sigurno da bi i sam volio ostati u ovom klubu kako bi imao više prostora za igru. U Liverpoolu nema šta tražiti, posebno ako se zna da u vezni red Redsa stižu i Fabinho te Naby Keita.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema Wales Onlineu, Cardiff će pokušati da ostavi Grujića na posudbi jer je upitna budućnost Arona Gunnarssona na toj poziciji, a onda će Tanov tim, ako Grujić nastavi s dobrim partijama, pokušati da ga kupi.

Mladi Grujić našao se na spisku srbijanskog selektora Mladena Krstajića za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi