Vincent Tan: Novac ćemo trošiti mudro

Malezijski biznismen uči iz sopstvenih grešaka

Vincent Tan: Novac ćemo trošiti mudro

Malezijski biznismen i vlasnik, između ostalih FK Sarajevo i Cardiff Cityja, Vincent Tan je naučio dosta toga iz svojih prethodnih grešaka, barem se tako čini.

Naime, njegov Cardiff je jučer potvrdio drugo mjesto u Championshipu i plasman u Premier ligu, a u Velsu je već glavna tema koliko će Vincent Tan potrošiti na pojačanja za povratničku sezonu.

Trener Neil Warnock, špekuliše se, želi osmoricu novih igrača, dok 69-godišnji Tan smatra da su njegovoj ekipi potrebna maksimalno šestorica novih fudbalera.

Budžet koji će Warnock imati za narednu sezonu još nije utvrđen, ali je Tan sada puno opreziniji kada je u pitanju trošenje novca ponajviše zbog debakla iz sezone 2013/2014 kada je Cardiff potrošio oko 36 miliona funti na pojačanja.

Izdvojio je tada velški klub čak osam miliona funti za napadača Andreasa Cornelisa koji nije upisao nijedan start u Premier ligi, da bi ubrzo bio prodan nazad u FC Copenhagen uz pet miliona funti gubitka. Poznato je da je tada Tan nazvao trenera Malyja Macayja idiotom zbog ovog transfera.

Očigledno je da Tan sada želi puo suzdržaniji pristup prelaznom roku, a kao glavne uzore je istakao Leicester i Burnley.

"Trošit ćemo mudro. Želimo učiti od Leicester Ciyja, želimo izvući pouke i iz onoga što radi Burnley. Možda čak i od Crystal Palacea i ostalih koji uspijevaju ostati u ligi. Oni ne kupuju igrače za apsurdne svote novca, a takvo trošenje otežava posao vlasnicima", poručio je Vincent Tan za britanske medije, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nećemo trošiti kao najveći klubovi. Trošit ćemo mudro i to činiti sa velikim senzibilitetom. Nadam se da ćemo imati sreće i pronaći novog Vardyja ili Riyada Mahreza".

Vincent Tan je po prvi put za britanske medije priznao da je "reberendiranje" i promjena boje kluba iz plave u crvenu bila greška.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi