Torreira stigao iz Sampdorije

Arsenal predstavio novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Urugvajski reprezentativac Lucas Torreira napustio je Sampdoriju i karijeru će nastaviti u dresu Arsenala.

Ovaj 22-godišnji fudbaler bio je standardan igrač u ekipi Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali se njegova selekcija oprostila od ovog takmičenja u četvrtfinalu nakon poraza od Francuske. Torreira je zbog svojih sjajnih igara dobio ponudu Arsenala koju jednostavno nije mogao odbiti.

"Lucas Torreira je mladi fudbaler koji će sigurno donijeti novost u našoj igri. To je vezni igrač sa sjajnim talentom i to je dokazao u Sampdoriji u prethodne dvije sezone. Vidjeli smo na Mundijalu koliko može i sretni smo što je sada član Arsenala", rekao je Unai Emery.

Torreira je karijeru počeo u urugvajskom Montevideo Waderersu, a 2013. godine potpisao je za Pescaru za koju je debitovao dvije godine kasnije kada je proslavio svoji 19. rođendan. Prethodne dvije sezone igrao je u Sampdoriji za koju je odigrao 71 utakmicu. U Arsenalu će nositi dres sa brojem 11.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.