Yarmolenko potpisao na četiri godine

Nema stajanja: West Ham doveo i drugo veliko pojačanje u dva dana

West Ham aktivno radi na sklapanju respektabilnog tima za novu sezonu Premier lige, kako bi rezultati bili mnogo bolji nego lani.

Nakon što je jučer londonski klub doveo Jacka Wilsherea besplatno iz Arsenala, danas je novi igrač West Hama postao i Ukrajinac Andriy Yarmolenko koji stiže iz Borussije.

Ovaj 28-godišnji ofanzivac je sa West Hamom potpisao ugovor na četiri godine, a plaćen je 18 miliona funti.

"Premier liga je najbolja liga na svijetu i radujem se izazovima. West Ham je veliki klub sa sjajnim navijačima i zaista sam sretan što sam tu", rekao je Yarmolenko nakon potpisa.

West Ham će u novu sezonu ući i sa novim trenerom Manuelom Pellegrinijem, koji je do sada doveo petoricu novih fudbalera. Osim Yarmolenka i Wilsherea, West Ham su pojačali Ryan Fredericks, Lukasz Fabianski i Issa Diop.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.