Nakon prvih 45 minuta nije izgledalo dobro za Hrvatsku

Kojim je riječima Zlatko Dalić motivisao Vatrene na poluvremenu?

Hrvatska je nakon produžetaka sa 2:1 eliminisala Englesku u polufinalu Mundijala i izborila finale.

Ipak, Engleska je prva povela i to sjajnim golom Trippiera u 5. minuti susreta. Ovim rezultatom se i otišlo na odmor, a onda je Hrvatska u nastavku zaigrala puno bolje, došla do poravnanja preko Perišića u 68. minuti, a onda u produžetku preko Mandžukića i do pobjede.

Hrvatske novinare je zanimalo kako je Dalić motivisao svoje izabranike na poluvremenu, u momentima kada su gubili sa 1:0.

"Rekao sam im da smo mi bolja momčad, da bolje igramo. Rekao sam im da nastave sa pasom i da ne gube glavu, jer ako počnemo srljati i ispucavati loptu izgubit ćemo... Dakle, samo ne gubiti glavu. Dečki su me poslušali, strpljivo su gradili igru i došao je taj gol Perišića. Na kraju smo ponovo dali gol i nismo ga primili kao protiv Rusa", otkrio je svoje riječi iz svlačionice selektor Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.