"Englezi su zaboravili da Hrvati imaju bolje igrače od njih"

Amar Osim nakon plasmana Hrvatske u finale Mundijala

"Englezi su zaboravili da Hrvati imaju bolje igrače od njih"

Hrvatska je i treći put na Mundijalu u Rusiji odigrala 120 minuta. Ovaj put su Vatreni golom Mandžukića u 109. minuti nakon produžetaka izbacili Englesku u polufinalu.

Reprezentacija Hrvatske je apsolutno zasluženo izborila plasman u finale, a svoj komentar na pobjedu Vatrenih je, analizirajući utakmicu, dao i bh. stručnjak Amar Osim.

"Do 60. minute sam imao osjećaj da je sve do Engleske. Ali kao da nisu imali ambicije da završe utakicu", istakao je Osim, pa nastavio:

"Zabroavili su da Hrvati imaju bolje igrače od njih. Na kraju prime dva tipična engleska gola. Ogromna je stvar sve ovo i za fudbal u regionu i nama svima ovo treba biti elan. Ovo je dokaz da se može i trebamo se ugledati na njih".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Englezi su imali nesreću da probude medvjeda koji spava, a medvjed je jači od tamo neki lavova, večeras krezubih", u svom stilu je poručio Osim.

Top Komentari

hanson
ne znam ko dovede ovog morza da prdi i daje neke analize poslije utakmice...cuj bh strucnjak..za podrigivanje mozda
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi