Naslijedit će Adama Nawalku

Štilić ostao bez trenera, Brzeczek imenovan za selektora Poljske

Naš fudbalski internacionalac i najbolji stranac u historiji poljske Ekstraklase, Semir Štilić iznenada je ostao bez trenera budući da je poljski Savez Jerzyja Brzeczeka imenovao za novog selektora.

Brzeczek je bivši kapiten reprezentacije Poljske a na klupi reprezentacije naslijedit će Adama Nawalku kojem nije produžen ugovor nakon eliminacije Poljske u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

Nekadašnji veznjak Brzeczek bio je dio tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni. Na klupu Wisla iz Plocka sjeo je prošle godine, a pod njegovim vodstvom ekipa je završila na fantastičnom petom mjestu u minuloj sezoni.

Novi selektor predstavit će svoje planove i druge članove stručnog štaba 23. jula, priopćili su iz Fudbalskog saveza Poljske.

Interesantno je da je još jedan Štilićev trener prvi naredni angažman imao na klupi reprezentacije. Franciszek Smuda vodio je Poljsku na Evropskom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.