Majstor ostaje majstor: Štilić i Dilaver u timu 30. kola

Poljska Ekstraklasa

Majstor ostaje majstor: Štilić i Dilaver u timu 30. kola

Da je klasa stvar kontinuiteta, a forma trenutka, pokazuje nam ne samo primjer Zlatana Ibrahimovića i Andresa Inieste, već i u bh. okvirima jednog od ponajvećih fudbalskih znalaca posljednjih desetak godina - Semira Štilića.

Štilić je u 30. kolu poljske Ekstraklase vodio svoju Wislu iz Plocka do trijumfa nad liderom Jagielloniom (koja više nije lider) od 3:1. Štilić je prvo asistirao navodećim projektilom iz slobodnog udarca za 1:0, da bi petnaestak minuta prije kraja zabio gol za konačnih 3:1.

Gol koji na prvu izgleda prelagano, ali kojem je kumovao predivan prvi dodir i ostavljanje prostora samome sebi, u stilu istinskih fudbalskih majstora.

Štilićevi poduhvati iz posljednjeg kola svrstali su ga ponovo u tim kola poljske lige, zajedno sa još jednim bh. internacionalcem Emirom Dilaverom, stoperom Lech Poznana čiji je tim pobjedom od 3:1 preuzeo lidersku poziciju.

Lech u kojem je i Jasmin Burić će se u narednih sedam kola (takmičenje se dijeli na Ligu za prvaka i opstanak) boriti za šampionsku titulu, dok će trenutno četvrtoplasirana Wisla Plock (šest bodova zaostatka za vodećim) tražiti priliku za plasman u Evropsku ligu.

Štilić je ove sezone, posebno u posljednjem dijelu prve polusezone i tokom čitave proljetne, postigao tri gola i sakupio sedam asistencija, a uspon Wisle iz prosječnosti započeo je kada se konačno fizički spremio, uigrao i dobio više povjerenja i slobode u igri.

Majstor!

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Top Komentari

Senko Samic
Uvjek pisete narucene tekstove og marginalnih i propalih igraca glupson..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti