Potpisao za Chelsea

Prevara stoljeća: Jorginho na nevjerovatan način "ispalio" Manchester City

E. Čaušević

Italijanski reprezentativac Jorginho odlučio je napustiti Napoli i danas je zvanično potpisao ugovor sa Chelseajem.

Jorginho je s engleskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a u novoj ekipi nosit će dres s brojem pet. Iako se u posljednjih nekoliko sedmica uveliko špekulisalo o tome da će Jorginho karijeru nastaviti u Manchester Cityju na kraju je ovaj vezni fudbaler završio u Engleskoj, ali u dresu Chelseaja.

Italijanski mediji prenose da je Jorginho prije nekoliko sedmica sve dogovorio s Manchester Cityjem, ali da je navodno odugovlačio sve to tvrdeći da se nalazi još uvijek na odmoru. I kada su na Etihadu konačno očekivali da će završiti posao jutros je osvanula vijest da je Jorginho novi igrač Chelseaja.

Navodno, City i Napoli su dogovorili transfer od 60 miliona eura s dodatnim bonusima i čekalo se samo da Jorginho potpiše ugovor. Mnogi mediji na Otoku su čak prenijeli da su se direktori dva kluba rukovali i završili posao, ali ih je Jorginho jutros u potpunosti izbacio iz cipela.

Chelsea je prvo saopštio da je bivši trener Napolija, Maurizio Sarri, novi trener ovog kluba, a samo nekoliko sati kasnije objavljeno je da je Jorginho potpisao s Plavcima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.