Sarri nije jedini koji je stigao u Chelsea iz Napolija!

Jorginho potpisao za Plavce

Sarri nije jedini koji je stigao u Chelsea iz Napolija! · Zvanično

E. Čaušević

Italijanski trener Maurizio Sarri jutros je zvanično postao novi trener Chelseaja, a samo nekoliko sati kasnije londonski klub je objavio da je Jorginho novo pojačanje Plavaca.

Ovaj vezni fudbaler prethodnih nekoliko sezona proveo je u Napoliju, a već dugo se špekulisalo da bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj. Očito se prvo čekalo da Sarri bude zvanično predstavljen kao novi trener, a svega nekoliko sati kasnije potvrđeno je da je s njim iz Napolija stigao i Jorginho.

"Oduševljen sam što sam došao u Chelsea. Neće biti lako biti dio veliko kluba, ali sam presretan što sam tu. Jedva čekam da zaigram u ovom dresu i obećavam da ću u svakoj utakmici dati svoj maksimum", rekao je Jorginho.

Ovaj Brazilac s italijanskim pasošem s Plavcima je potpisao saradnju na pet godina, a u novom klubu će nositi dres sa brojem pet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi