Da li će se Redsi pokajati?

Bivši saigrač upozorio Liverpool na Xherdana Shaqirija

Liverpool je prošle sedmice angažovao pojačanje u liku švicarskog reprezentativca Xherdana Shaqirija.

Na Anfieldu su uvjereni da su za "bagatelu" dobili sjajnog igrača nakon što su aktivirali njegovu otkupnu klauzulu u Stokeu koja je iznosila 13 miliona funti, nakon što se ovaj klub u minuloj sezoni oprostio od Premier lige.

Ipak, Shaqiri je često kritikovan da ima tendenciju "nestati sa terena", posebno u momentima kada je najpotrebniji svojoj ekipi, iako njegove fudbalske kvalitete nikada nisu dovođene u pitanje.

Upozorenja na "mentalnu slabost" Xherdana Shaqirija su se već mogla čuti, a sada je isto istakao i Charlie Adam, iskusni fudbaler koji je sa Švicarcem dijelio svlačionicu u Stokeu i koji tvrdi da se Shaqiri "nije pojavio" kada je bilo najpotrebnije - u borbi za opstanak u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Adam, inače i sam bivši igrač Liverpoola, je o Shaqiriju govorio za talkSPORT, a jedno od pitanja je bilo i da li je Švicarac bio jedan od onih koji su podbacili.

"Da li je on bio jedan od njih? O, da - definitivno. Kada se otkriju sve karte i kada se okrenete zvijezdama u svojoj ekipi želite da ti veliki igrači donesu neku magiju u određenom momentu u sezoni, ali nama se činilo da se ti takozvani veliki igrači nisu pojavili i da nisu pokazali ništa", istakao je Adam.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.