Užasne vijesti za Oxlade-Chamberlaina

Van terena 12 mjeseci

Užasne vijesti za Oxlade-Chamberlaina

Engleski vezni fudbaler Alex Oxlade-Chamberlain saznao je užasne vijesti.

Naime, zbog povrede koljena vezni fudbaler Liverpoola će propustiti kompletnu narednu sezonu, potvrdio je danas Klopp.

Podsjetimo, on se povrijedioi protiv Rome u prvom meču polufinala Lige prvaka, pa je morao da izađe iz igre sredinom prvog poluvremena.

Kako izvori iz Engleske kažu, u Liverpoolu su već u narednim danima saznali da je u pitanju više oštećenja ligamenata koljena što će tražiti pauzu od čak 12 mjeseci, ali po želji samog fudbalera nisu htjeli da to iznose u javnost kako se ne bi remetila pozitivna atmosfera pred finale Lige prvaka koje je tada slijedilo.

Informacija je tako ostala među Oxlade-Chamberlainom, Kloppom i medicinskim osobljem, a sada je procurila i u javnost. Pomenuti fudbaler je nedugo nakon meča proitv Rome imao operaciju koja je prošla uspješno i za sada se smatra da neće morati ponovo 'pod nož'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, rehabilitacija je već uveliko počela, a u Liverpoolu smatraju da pomenuta povreda neće uništiti njegovu karijeri, iako ga na terenu neće biti čak 12 mjeseci.

"Čini se da je sada pravi trenutak da obavijestimo javnost da će se Alex čitavu sljedeću sezonu fokusirati samo na oporavak od povrede. Znali smo otprilike ovu informaciju samo nekoliko dana nakon povrede i nakon operacije. Mogu samo reći da, ako ga budemo imali na terenu naredne sezone u bilo kojem meču, to će biti bonus. Nećemo davati više informacija u javnost vezano za samu povredu", rekao je između ostalog Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Steta, bas kada je poceo da igra povredi se
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti