Nike ponovo pretjerao

Vidite li razliku između dresa Tottenhama i Barcine opreme za trening?

Endin Čaušević

Tottenham je nedavno predstavio gostujuću garnituru dresova za narednu sezonu koji izgledaju gotovo identično kao trening oprema Barcelone.

Nike se našao na velikom udaru nakon što su navijači Tottenhama shvatili da njihovi gostujući dresovi izgledaju skoro isto kao oprema u kojoj trenira ekipa Barcelone. Nike je odlučio da dizajn za Barcinu opremu iskoristi za dresove Tottenhama što je naljutilo navijače londonskog kluba.

Na dresovima su samo različiti grbovi klubova i sponzori dok je sve ostalo skoro isto. Nike je istu grešku pravio i prošle godine s mnogim klubovima, ali očito da još uvijek nisu naučili na svojim greškama. Fotografija ispod govori hiljadu riječi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.