Tottenham konačno dogovorio prvo pojačanje, ljekarski pregledi u narednim danima

Jack Grealish oblači dres Pijetlova

Tottenham konačno dogovorio prvo pojačanje, ljekarski pregledi u narednim danima

Liverpool je do sada obavio najviše posla na prelaznom roku u Engleskoj. Stigli su na Anfield Fabinho, Saqiri i Alisson, dok se Redsima konačno pridružio i Nabi Keita.

Ipak, ostali premierligaši su do sada nešto manje kupovali, a Tottenham još uvijek nije doveo niti jedno pojačanje.

Međutim, u narednim danima bi trebao biti potvrđen navodno već dogovoreni transfer talentovanog fudbalera Aston Ville Jacka Grealisha.

Grealish je igrao zapaženu ulogu u Villi u minuloj sezoni Championshipa koju je u finalu play-offa za Premier ligu savladao Fulham, ali će ovaj 22-godišnjak izgleda ipak igrati u elitnom rangu engleskog fudbala naredne sezone.

Mauricio Pochettino se nadao da će ovaj transfer biti realizovan do puta Tottenhama na američku turneju, ipak sada je jasno da će finalizacija posla potrajati nešto dužer jer Pijetlovi sutra kreću put SAD-a.

Aston Villa je za Grealisha tražila 40 miliona funti, ali su u Tottenhamu iskoristili finansijske probleme kluba iz Birminghama, te se pretpostavja da je konačna cijena transfera znatno niža.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanski mediji prenose da su uslovi ugovora sa Grealishom dogovoreni i da bi naredne sedmice ovaj fudbaler trebao proći ljekarske preglede, te biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Tottenhama.

Navodno Grealisha u Tottenhamu vide kao sjajnu konkurenciju Dele Alliju u prvom timu i očekuju da će sa njim dobiti potrenu dubinu i dodatnu kreativnist u veznom redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi