Navijači Barce će zauvijek pamtiti 21. juli 2003. godine

Prije 15 godina doveli Ronaldinha

Navijači Barce će zauvijek pamtiti 21. juli 2003. godine

E. Čaušević

Barcelona je danas na svojoj zvaničnoj stranici odlučila objaviti da je na današnji dan prije 15 godina ostvaren transfer koji je uveliko promijenio put ovog kluba.

Katalonski klub je prije 15 godina na današnji dan predstavio Ronaldinha kao novo pojačanje, a Brazilac je zlatnim slovima upisao svoje ime u historiji ovog kluba. Tada su svi vjerovali da će Ronaldinho iz PSG-a preći u Manchester United, ali se predomislio u posljednjem trenutku i izabrao je Barcu koja ga je dovela za 25 miliona eura.

Ronaldinho će ostati upamćen kao jedao od posljednjih fudbalskih čarobnjaka, a njegov svaki potez na terenu bio dobar ili loš pratio je osmijeh na licu. Brazilski fudbaler u Barceloni je proveo pet sezona, a stigao je u trenutku kada je katalonski klub bio u velikoj krizi, a sve kasnije je historija.

U dresu Barcelone igrao je pet sezona nakon čega je otišao u Milan jer je nakon što je osvojio Ligu prvaka postalo jasno da se malo zasitio svega. Ronaldinho je u Barceloni odigrao 207 utakmica i postigao je 94 gola. S Barom je osvojio pet titula, a sigurno da je najznačajnija ona Lige prvaka koji je Barca osvojila 2006. godine nakon 14 godina čekanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Miskolizac
covjek koji je ostavio daleko veci dojam od bilo kojeg igraca barcelone, ikona, bez njega ne bih bilo danasnje barcelone..samim tim veci je igrac i od malenog, to je moje osobno misljenje.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije