Uzeo Goetzeu loptu

Goetze u nevjerici: Pulišić je veliki talent, ali očigledno i bez poštovanja

Edmir Škorić

Liverpool i Borussia Dortmund odmjerili su sinoć snage u prijateljskom susretu, a Redsi su poraženi s 3:1.

Ova utakmica odigrana je u sklopu američke turneje, a treneri su uglavnom priliku dali mladim nogometašima, dok su glavne zvijezde ili čekale šansu s klupe ili odmarale.

Mario Goetze je jedan od onih iskusnijih koji je zaigrao u ovom meču, a u jednom trenutku je imao situaciju u kojoj se nije proslavio.

U 66. minuti dosuđen je penal za Dortmunđane kod rezultata 1:0 za Liverpool, a Pulišić je pogodio s 11 metara. Prethodno je Goetze planirao da izvede ovaj udarac, ali je mladi Pulišić doslovno uzeo loptu ispred njegovog nosa i onda zabio za 1:1.

Pulišić je postigao gol i u 89. minuti, da bi Larsen u 93. postavio konačnih 3:1, a Goetze očigledno nema nikakav autoritet iako je jedan od glavnih igrača u njemačkom timu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.